Rezultati pretrage za pojam: slider

Kako je pH dospio u Hollywood, može li želudac probaviti samog sebe, zakiseljava li kiseli limun organizam? O tome i još nekim zanimljivostima čitajte u nastavku.
Postoje brojne publikacije za stručnjake o kompleksnom pojmu pH. Ovo je priča o pH za nestručnjake napisana jednostavnim jezikom. Nadamo se da ćete nakon što ju pročitate razumjeti što je pH i kako utječe na naše živote.
Akrilamid je štetna tvar koja nastaje u procesima pripreme pržene hrane i povećava rizik oboljenja od raka. Na temelju novih spoznaja donesena je Uredba Komisije (EU) o uspostavi mjera za ublažavanje učinaka i razina referentnih vrijednosti radi smanjenja prisutnosti akrilamida u hrani čiji je
Koncentracija nitrata u tlu je dobar indikator biljkama dostupnog dušika. Potrebna koncentracija nitratnog dušika (NO3-N) u tlu varira s obzirom na usjev, no općenito je poželjan raspon 10–50 mg/kg.
Optimalna pH vrijednost od 6.4 u biljnim tkivima će potaknuti zdravi rast te spriječiti insekte i bolesti. Da bi se izmjerila pH vrijednost potrebno je istisnuti biljni sok zrelog lišća prešom za češnjak i staviti na senzor LAQUAtwin pH mjerača.
Želite li sačuvati kvalitetu pržene hrane i smanjiti troškove? Ovih 12 jednostavnih koraka pomoći će vam da zadovoljite svoje klijente i osigurate uspjeh!
Svježe meso mora imati pH vrijednost u rasponu od 5,5 do 6,2. Tijekom privremenog skladištenja, posebno kada nije sačuvano, svježe meso će promineiti boju i imati pH vrijednost ispod 5.3.
LAQUAtwin je niz kompaktnih testera kakvoće vode. Koristeći Ion Specific Electrode (ISE) tehnologiju, dostupni su za vodljivost, kalcij ion, nitratni ion, kalijev ion, natrij ion i pH mjerenje. Koristeći samo jednu kapljicu uzorka, LAQUAtwin ravni senzori mogu brzo i precizno mjeriti kemijske parametre kvalitete u p
Kiseline se prirodno javljaju tijekom uzgoja grožđa kao dio procesa fermentacije. Vina pokazuju nižu razinu kiselina kada su sezone rasta toplije ili kada grožđe dolazi iz toplijih krajeva. U pravoj količini , kiseline su poželjna osobina i svakom vinu daju karakter.
Praćenje i dokumentiranje temperature i vlažnosti preko internetskog preglednika. WeatherHub Observer platforma dostupna je putem www.wh-observer.de i omogućuje profesionalno praćenje vrijednosti temperature i vlažnosti na računalu ili prijenosnom računalu. Po želji možete aktivirati potpunu automatsku dokumen
Profesionalni vlagomjer za kavu, MADE IN EU, 3 godine garancije.  Standardno, Twist Grain dolazi sa 28 tvornički preddefiniranih skala za žitarice. Među tim skalama su i skale za: • Svježu kavu Arabicu (8,0% - 30,0%)  • Svježu kavu Robustu (8,0% - 30,0%)
Tijekom prženja, masti i ulja izloženi su kisiku i vlazi na visokim temperaturama (više od 160°C) tijekom dužeg vremenskog razdoblja. Za posljedicu imamo niz kemijskih reakcija. Te reakcije proizvode različite štetne spojeve i istovremeno mijenjaju organoleptičke karakteristike masti i ulja (miris, boju i
Kao što svaki iskusni proizvođač sijena zna, sadržaj vlage sijena mora biti strogo kontroliran u svakom trenutku. S premalom vlagom sijeno postaje krhko, gubi nutritivnu vrijednost i postaje neukusno za stoku. S prevelikom vlagom, ne samo da se sijeno može pokvariti, balirano sijeno može doživjeti toplinsku eksp
Moderno kulinarstvo sve više koristi nove tehnike pripreme namirnica na nižim temperaturama da bi se sačuvali izvorni okusi, a struktura postala mekana. Termometar će nam pomoći u uspješnom kuhanju jela.
U ovom tekstu Vam želimo dati informacije o tome kako koristiti i održavati analogni higrometar.
Sljedivost je sve ćešći pojam koji se spominje u okviru sigurnosti hrane i postaje neizostavan alat kojim se postiže brz i jednostavan pristup ključnim podacima u slučaju pojave nepravilnosti ili krize u prehrambenom lancu. 
Bazeni i lječilišta zahtijevaju kontinuirani sanitarni nadzor kako bi se spriječio razvoj algi i uništile štetne bakterije. Za dezinfekciju bazena se najčešće koristi klor. Klor je jak oksidant , ali i drugi oksidansi, kao što su brom i jod također se koriste za dezinfekciju bazena. Ovisno o razini pH, klor
Ovdje ćemo objasniti postupak mjerenja % suhe tvari u džemovima i marmeladama uz pomoć digitalnog refraktometra Milwaukee MA871 koji ima mjerno područje 0-85 %Brixa.
Baždarenje, umjeravanje ili kalibriranje termometra je jednostavan proces koji je poželjno s vremena na vrijeme provesti radi sigurnosti u točnost mjerenja. Proces je sam po sebi jednostavan i možete ga lako provesti sami u vlastitom aranžmanu.
Još jedno  u nizu inovativnih riješenja naše partner tvrtke, Pinova d.o.o. ,  aplikacija koja će modernom farmeru olakšati život.
Poštovani posjetitelji naših stranica, želimo vas informirati da Već duži niz godina dio našeg asortimana (HACCP termometri) možete nabaviti u Metro Cash & Carry  centrima diljem Hrvatske.Popis Metro Cash & Carry centara u Hrvatskoj:OsijekKneza Trpimira 2831 000  OsijekPorečMate Vlašića
Poštovani korisnici KlimaLogg PRO sustava za kontrolu temperature. Ovdje možete pronači odgovore na nekoliko osnovnih pitanja koja postavljaju korisnici sustava. ​
Stupanj IP-zaštite označava se dvoznamenkastim brojem (npr. IP 65), gdje prva znamenka određuje stupanj zaštite od krutih mehaničkih tijela, prašine, odnosno od dodira osoba s opasnim dijelovima (dijelovi u vrtnji ili dijelovi pod naponom), dok druga određuje stupanj zaštite od štetnog djelovanja vode i/ili te
Žetva pšenice može biti jednofazna, dvofazna i višefazna. Jednofazna žetva izvodi se kombajnima. Jednofazna žetva počinje još u voštanoj zrelosti s vlagom zrna 35-30% i organizira se tako da se završi za 5-8 dana. Pri jednofaznoj žetvi gubici zrna su najmanji. Dvofazna žetva sastoji se od kosidbe pšenice n
Refraktometar je optička sprava, koja pokazuje postotak suhe tvari u nekom proizvodu. Više o radu sa refraktometrom možete pročitati u nastavku.
ISO 13485 je norma koju je 2003. g. predstavila Međunarodna organizacija za normizaciju (ISO) i koja predstavlja niz zahtjeva potrebnih za sustav održavanja kvalitete proizvodnje medicinskih proizvoda. Ova norma je zamijenila norme EN 46001, EN 46002 (iz 1997. g.), verziju norme ISO 13485 iz 1996. g. i normu ISO
Tvrtka Agrologistika d.o.o. iz Čakovca razvila je sustav za nadzor temperature u hladnjacima, rashladnim komorama i sl. Sustav se sastoji od centralne jedinice (data loggera) Klimalogg PRO i senzora temperature, koji bežično šalju podatke na centralnu jedinicu, do 100m udaljenosti.
Mjerenje pH u tlu od velike je važnosti za mnoge kulture. pH je mjera aktivnosti vodikovih iona (H+) u otopini tla. Ako je koncentracija H+ visoka velimo da je medij kiseli. Ako je H+ nizak, velimo da je medij lužnati.
Mjerenje pH vrijednosti vrlo je važno za održavanje kvalitete mesa. Promjene pH vrijednosti koje se događaju u truplu tijekom prvih 24 vrlo su bitne za kvalitetu konačnog mesa ili mesnih proizvoda.
Točna i precizna analiza plinova prilikom pakiranja hrane. Dizajniran posebno za prehrambenu industriju, MAP-Pak analizator mjeri sadržaj plinova prilikom pakriranja hrane.
Rezidba je osnovni pomotehnički zahvat. Voćke u intenzivnim nasadima je potrebno orezivati iz više razloga. Prvi razlog za redovitu rezidbu je postizanje pravilnog omjera između vegetativnih i rodnih (generativnih) pupova kako bi se uspostavila ravnoteža između rasta i rodnosti. Osim toga, re
Revolucionarni raspon novih Milwaukee proizvoda. Vrlo praktični fotometri su kompaktni i jednostavani za  korištenje, imaju moderan dizajn i mjere: Slobodni klor (MW10), Ukupni klor (MW11), Fosfat (MW12), Jod (MW13) i Željezo (MW14).
Milwaukee Instruments je dinamičan svjetski proizvođač instrumenata za analizu vode, za mjerenje pH, redoks, provodljivosti, slanosti, otopljenog kisika, temperature, turbiditet, klora, amonijaka, klorida, fosfata, željeza, itd
Pripremite se za drugu ili zelenu rezidbu voćaka, sada je vrijeme. Iz našeg asortimana izdvajamo profesionalne voćarske škare.
Ispitivanje uzoraka vode postalo je vrlo lako s LAQUAtwin uređajima džepne veličine. Uređaji laboratorijske kvalitete omogućuju mjerenje vaših ciljanih iona u najmanjim mogućim uzorcima. Želimo Vam predstaviti ove visoko kvalitetne laboratorijske a ujedno i prijenosne uređaje.
Daljinsko nadgledanje unutarnje i vanjske klime u bilo koje vrijeme s bilo kojeg mjesta. Transformirajte svoj smartphone uređaj u pokretni klimatski centar!
I u proizvodnji pčelinjih proizvoda javljaju se čimbenici rizika, koji mogu biti mikrobiološki, kemijski i fizikalni. Skoro posvuda se mogu pojaviti i unakrsni onečišćivači meda i pčelinjih prinosa (namirnica). Onečišćenje može biti fizikalno, kemijsko, biološko. Pčelinji proizvodi mogu se oneč
Virovitičko-podravska županija uz sufinanciranje jedinice lokalne samouprave Grada Virovitice i trgovačkog društva Agrokontrola d.o.o. iz Zagreba, provodi Projekt naziva “Zdravo tlo-zdrava biljka-zdrav čovjek”.Naznačenim projektom planira se izvršiti kemijska analiza poljoprivrednog zemljišta, koje prvenstv
Refraktometri, optički uređaji koji rade na principu mjerenja indeksa loma svjetlosti, mjere postotak suhe tvari u uzorku. Najčešće se koriste u voćarstvu za određivanje zrelosti ploda, a u proizvodnji vina, meda i sokova za određivanje kvalitete proizvoda.
Kako se bliži sezona rezidbe voćaka podsjećamo Vas da i ove godine imamo u ponudi profesionalne voćarske škare poznatog talijanskog proizvođača Castellari. Rezidba voćaka spada u niz pomotehničkih operacija, koje u voćnjacima radimo cijele godine, dakle od faze mirovanja voćaka i tijekom cijel