Horiba Mjerenje ph u mesu

Horiba Mjerenje ph u mesu

Mjerenje pH za određivanje svježine mesnih proizvoda

Svježe meso mora imati pH vrijednost u rasponu od 5,5 do 6,2. Tijekom privremenog skladištenja, posebno kada nije sačuvano, svježe meso će promineiti boju i imati pH vrijednost ispod 5.3.

PH mjerač LAQUAtwin koristi se za mjerenje svježine mesa prije nego što se prodaje potrošačima. Ovo je jednostavna, brza metoda provjeravanja koja se koristi kako bi se osiguralo poštivanje standardi kvalitete.


NAČIN MIJERENJA
Mali uzorak mesa odrežete i sameljete. Ovo je kako bi se osiguralo ukupno uzorkovanje unutarnjeg i vanjskog dijela mesa. Stavite mljeveno meso na ravni senzor LAQUAtwin pH mjerača i mjerite. Ako želite ponivite mjerenje, operite senzor razrijeđenom vodom i osušite ga suhom papirnatom maramicom. Stavite novi uzorak mesa na senzor i ponoviti postupak testiranja.



REZULTATI MJERENJA I PREDNOSTI

Mjerač pH mjerača Laqua nudi jednostavan i ekonomičan način za provjeru svježine mesa na lokalnom tržištu. PH mjerač LAQUAtwin je mali i kompaktan; pogodno za nošenje oko tržnice radi lakšeg testiranja na licu mjesta. Njegovo jednostavno sučelje jednostavno je za svakoga tko želi koristiti mjerača tvrtke LAQUATwin. 


PROIZVODpH vrijednost
Miješano meso u želeu + dodani ocat4,5 - 5,2
Sirove fermentirane kobasice4,8 - 6,0
Govedina5,4 - 6,0
Svinjetina5,5 - 6,2
Konzervirano meso5,8 - 6,2
Meso u salamuri6,2 - 6,4
Krvavice6,5 - 6,8
Sviježe meso odmah nakon klanja7,0 - 7,2
Krv7,3 - 7,6