HI99151 pH meter za analizu piva, raspon pH -2.00 do 16.00

HI99151 pH meter za analizu piva, raspon pH -2.00 do 16.00

HI99151 pH meter za analizu piva, raspon pH -2.00 do 16.00

Šifra:10079

Na upit Kn

+

• Jednostavan za čišćenje i održavanje

• Primjena specifične elektrode

• Multi-level LCD zaslon

• Poruke na zaslonu za kalibraciju i postavkama

• Automatska kompenzacija temperature

•Automatska kalibracija u jednoj ili dvije točke

• BEPS - upozorava korisnika da bi baterija mogla negativno utjecati na očitanja

• % baterije prikazan na početku 

• Kompaktan i vodootporan

HI 99151 je kvalitetan, vodootporan, i prijenosni pH / temperatura metar dizajniran posebno za pivarstvo. HI 99151 koristi specijalnu pH elektrodu FC 214D, napravljenu od titana, ispunjenu gelom i napravljenu pod visokim temperaturama. HI 99151 mjeri pH od -2.00 do 16.00 pH i temperature od -5.0 do 105,0 °C.

Automatska kalibracija je na 1 ili 2 točke s 2 kompleta pufera i sva čitanja su  automatski kompenzirana prilikom promjene temperature. Pokazatelji za stabilnost, postotak baterije i potreba za kalibriranje se vide na primarnom zaslonu. HI 99151 koristi tri 1.5V AAA baterije za izuzetno trajanje baterija od 1200 sati neprekidne uporabe.

U svim procesima proizvodnje piva enzimi potrebni za pretvaranje škroba u šećer su pH osjetljivi s optimalnim pH 5,2 - 5,6. Različiti spojevi koriste se za podešavanje pH, uključujući fosforne kiseline, mliječne kiseline i gipsa.

Jasnoća sladovine i određivanje prekida su također pogođeni pH. Koagulacija proteina događa se tijekom vrenja sladovine. Optimalna pH vrijednost je oko pH 4,9, iako je pH prilikom kuhanja oko 5,2. Previsok pH ne samo inhibira koagulaciju nego povećava smeđenje zbog interakcije aminokiselina i reducirajućih šećera.

Na iskoristivost hmelja tijekom kuhanja sladovine utječe pH. Kako se pH povećava topljivost smola od hmelja se povećanja. Nažalost, za ljubitelje hmelja visoka pH vrijednost također povećavaju oslobađanje tanina što rezultiralo oštrijim okusom piva. Viši pH također pogoduje mikrobiološku aktivnost.


Tehničke specifikacije:

pH

Mjerno područje:

-2.00 to 16.00 pH

Rezolucija:

0.01 pH

Preciznost  @ 20°C :

±0.02 pH

Elektroda :

FC 214D pre-amplified pH elekroda sa unutarnjim senzorom temperature, DIN konektor, 1 m kabl

Temperatura

Mjerno područje:

-5.0 to 105.0°C

Rezolucija:

0.1°C

Preciznost  @ 20°C :

±0.5°C (do  60°C), ±1.0°C (izvan )

Dodatne specifikacije

Temperaturna kompenzacija:

automatska, -5.0 to 105.0ºC

Baterija Vrsta / Trajanje

1.5V (3) AAA / cca. 1200 sati korištenja. Automatsko gašenje nakon  8 minuta nekorištenja.

Okolina

0 to 50°C ; RH max. 100%

Dimenzije:

152 x 58 x 30 mm

Težina:

205 g