Watermark – digitalni uređaj za mjerenje vlage tla

Watermark – digitalni uređaj za mjerenje vlage tla

SKU: 1950 Kategorija:
Na upit
Sve cijene su izražene u eurima i s uračunatim PDV-om.
Dodaj u upit za ponudu

Digitalni uređaj za mjerenje vlage tla Watermark

Digitalni uređaj za mjerenje vlage tla Watermark namijenjen je za očitavanje Watermark senzora postavljenih u tlu. Na zaslonu se prikazuje stanje vlage (površinska napetost vode u tlu) u centibarima (cb) ili kilopaskalima (kPa). Ova vrijednost predstavlja energiju korijenskog sustava biljke kojom crpi vodu iz tla. Više vrijednosti ukazuju da je tlo suho, a niže vrijednosti da je tlo vlažnije. Uz uređaj dolazi spojni kabel s kopčama kojima se pričvrsti za senzore. Jedan uređaj dovoljan je za očitanje većeg broja senzora.

Značajke:
• Veliki LCD zaslon je lako vidljiv na suncu
• Radna ploča na dodir je jednostavna za korištenje i ima funkciju samotestiranja
• Brza montaža i promjena kabela, lako se mijenja na terenu
• Podesivi za promjene temperature tla
WATERMARK metar je dizajniran za čitanje samo WATERMARK senzora
Napajanje : 9 VDC baterija
MATERIJAL: ABS plastično kučište sa kontrolama na dodir
DIMENZIJE: 121 x 70 x 25mm
TEŽINA:  310 g
KABEL: 50 OHM coaxial kabl sa BNC konektorom 
DISPLAY: 0 –199 cb (kPa) napetosti vode u tlu 
Grafički prikaz očitanja koji govori KADA i KOLIKO je potrebno navodnjavati:
Ova slika pokazuje kako se WATERMARK uređaj može koristiti za poboljšanje učinkovitosti rasporeda navodnjavanja. S početkom u donjem lijevom kvadrantu dijagrama, čini se da je za prvih devet dana u mjesecu očitanja senzora pokazuju normalno sušenje tla. 
Deseti dan oznaka napetosti vode u tlu za plitki senzor (crna linija) počinje rasti na otprilike 60 centibara (kPa), koji traži od korisnika da pokrene ciklus navodnjavanja. To ima neposredan utjecaj na plitki senzor kao što je vidljivo kad padne do 10 centibara (kPa). 
Primjetite da je duboki senzor (bijela linije) vidio mali učinak od događaja za navodnjavanje, jer je navodnjavanje bilo kratkog trajanja. To je planirano od strane osobe za navodnjavanje da primjeni vodu samo u zoni plitkog korijenja, i nije želio doći do dubljeg dijela zone korijena.
Dvadeset i peti dan oba čitanja senzora dosegla su vrhunac, što je navelo osobu zaduženu za navodnjavanje, da pokrene duži ciklus trajanja navodnjavanja koji je bio znatno učinkovitiji, što vidimo po tome da su obje vrijednosti, na obje dubine pale na nulu. WATERMARK senzori i metar pružaju vrlo djelotvornu metodu praćenja trendova vlage u tlu i mogu pomoći uzgajivačima donositi odluke o određivanju rokova i količine navodnjavanja na osnovu kvalitetnih informacija.
Video upute za instalaciju Watermark senzora:

Dodatne informacije

Baterije (kol.)

Dimenzije DxŠxV (mm)

Dužina spojnog kabla (cm)